Lisebergsresan

Lisebergsresan

 

En kall vintermorgon så avgår motorvagnen från Landeryds stationshus, vi sätter oss vid ett fönster och blickar ut över landskapet. Den gulorange motorvagnen från 60-talet yr fram i vinterlandskapet, konduktören klipper våra biljetter. Vi stannar till på stationer och hämtar upp folk som alla ska mot samma mål, julmarknaden på Liseberg.

 

I Halmstad går vi av motorvagnen och stiger på loktåget som tar oss hela vägen upp till Göteborg. I ombonade vagnar från järnvägens glansdagar flyger vi nästan fram igenom västsverige. Vi satte oss i en egen kupé, på bordet ligger det tre exemplar av en damtidning från 1950. Med glögg och pepparkakor från restaurangvagnen gör det desto trevligare. vid tolvtiden är vi framme på Lisebergs station, hela tåget lutar.

 

Den korta promenaden mellan stationen och Liseberg sen är vi där. Sveriges största julmarknad ligger framför våra fötter. Glädje sång och julstämning, dagen är komplett. Efter en lyckad dag på Liseberg, beger vi oss tillbaka till Lisebergs station för att än en gång hoppa på tåget som tar oss tillbaka till Halmstad och Landeryd.

Plusgiro: 130 34 28-5

 

Kontakt

 

Landeryds Järnvägsmuseum

Hyltevägen 6

314 94 LANDERYD

 

Telefon: 073-318 47 53

 

Mail: kontakt@landeryd.info